Pravilnik povrnitev in vračil

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil prilagojen specifičnim željam potrošnika (personalizirani izdelki, izdelki po meri, izbrane drugačne kombinacije barv …).


Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke in jih bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru ponudnik krije stroške poštnine. Ponudnik ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani.

Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim naročenih izdelkov (izdelki z napako), mora kupec o tem obvestiti ponudnika najkasneje v osmih dneh od prejema izdelka. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake ali vračilo plačanega zneska. Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.


Spletna trgovina si pridružuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki s katerimi razpolaga ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal, se mu kupnina, vključno s stroški dostave, nakaže na njegov račun.

Shopping Cart
Scroll to Top